1. Inici
 2. /
 3. Som un Ateneu

Som un Ateneu

Però què és un Ateneu?

Un ateneu és un tipus d’associació cultural sense ànim de lucre i d’iniciativa privada que organitza activitats, ponències, tallers, cursos formatius o altres accions d’interès per a la ciutadania amb l’objectiu de difondre la cultura i fomentar la cohesió social.

Cal aclarir que no tenir ànim de lucre no significa que l’Orfeó Badaloní l’Ateneu no puguem tenir guanys i beneficis; podem tenir-ne, però amb l’obligació de reinvertir-los en la nostra finalitat social, sense que es puguin repartir en cap cas entre les persones associades ni cedir gratuïtament a terceres persones o a entitats amb ànim de lucre.

Òrgans de Govern de l’Orfeó Badaloní l’Ateneu

Al igual que la resta d’associacions, l’Orfeó Badaloní l’Ateneu estem constituïts per dos grans òrgans de govern: l’Assemblea i la Junta Directiva.

Totes les persones associades a l’entitat constitueixen l’Assemblea i, com a membres, tenen els seus drets i les seves obligacions, com són aprovar els pressuposts i comptes anuals de l’entitat, escollir i separar els membres de la Junta Directiva o modificar els estatuts de l’associació, entre d’altres. Per tant, podem dir que l’Assemblea és l’òrgan suprem de l’Orfeó Badaloní l’Ateneu que adopta els acords i fixa les línies generals que aquest ha de seguir. Actualment, la nostra entitat compta amb el suport de, aproximadament, unes 500 persones associades, totes elles amb els seus drets i obligacions… i també els seus avantatges!

Per la seva banda, la Junta Directiva s’encarrega de la representació i la gestió diària de l’entitat i és la responsable de vetllar pel compliment de les finalitats de l’associació que representa. La Junta Directiva de l’Orfeó Badaloní l’Ateneu està formada per tres càrrecs de caràcter obligatori, voluntari i no retribuïts (presidència, secretaria i tresoreria) i un conjunt de vocalistes que l’ajuden en les seves tasques i els hi dona suport quan ho necessiten. La Junta Directiva de l’Orfeó té la possibilitat de renovar-se cada quatre anys.

L’Actual Junta Directiva de l’Orfeó Badaloní l’Ateneu està composta per les següents persones i càrrecs:

Ricard ABELLÁN- President | Esther MARQUÈS- Vicepresidenta | Maribel JARAMILLO- Secretària | David FIGUEREO- Tresoreria

Professionals, personal administratiu i voluntariat de l’entitat

Més enllà de la Junta Directiva i els vocalistes que li donen suport, és obvi que l’Orfeó Badaloní l’Ateneu no funcionaria sense el treball continu i diari que assumeixen algunes persones dins l’entitat:

D’una banda tenim a totes i tots els professionals que conformen l’equip de mestres, directors i directores i personal docent que encapçalen cadascuna de les activitats que avui dia tenim en marxa i que, gràcies a la seva implicació i capacitat, l’Orfeó Badaloní l’Ateneu pot oferir activitats culturals de notable qualitat a tota la ciutadania.

També comptem amb el personal administratiu, qui s’encarrega de gestionar el dia a dia de la nostra entitat: atendre al públic, donar informació, administrar la secretaria, portar la comunicació i la comptabilitat diària… i tota aquella paperassa que comporta la gestió de qualsevol entitat o empresa.

I per últim, però no menys importants que els anteriors, comptem amb l’ajut de tot un seguit de voluntariat intern que participen en moltes de les tasques diàries de la nostra entitat, com la funció de delegades i delegats de les diverses activitats, l’actualització i vetlla de l’arxiu, el manteniment dels espais, les tasques derivades de la producció d’espectacles, entre moltes d’altres.

Els Estatuts

Els Estatuts constitueixen el document escrit que regula tota associació, el seu funcionament, i esdevenen un tret que identifica l’entitat davant les institucions i la ciutadania. Quan una associació s’inscriu en el registre de la Direcció General de Dret i Entitats Jurídiques de la Generalitat de Catalunya, els seus estatuts també són inscrits.

Més enllà de qualsevol règim intern que pugui tenir una associació, els estatuts serveixen també, en darrera instància, com a element d’arbitratge i referència on l’Assemblea i la Junta Directiva sempre hi poden recórrer en casos de incertesa o situacions de conflicte.

Els estatuts no són un conjunt de normes inalterables, sinó que poden modificar-se, parcial o totalment, si és la voluntat majoritària de l’Assemblea en un determinat moment.

Estatuts de l’Orfeó Badaloní l’Ateneu

L’Assemblea General Ordinària

Tal i com s’estableix en els nostres estatuts, l’Orfeó Badaloní l’Ateneu convoca una vegada a l’any l’Assemblea General Ordinària, on totes les persones associades tenen el dret d’assistir i participar. L’Assemblea General és un espai de debat i participació on, entre d’altres punts, s’aproven els pressupostos anuals, es donen a conèixer les novetats o situacions més rellevants de l’entitat i es sotmeten a votació aquelles decisions que així o requereixen. Dit d’una manera més col·loquial, les Assemblees són el moment on es pren la temperatura a l’entitat.

No t'ho perdis!


Clica aquí i subscriu-te al nostre butlletí de notícies i propers actes

@orfeobadaloni
 • No us perdeu la cantata participativa a la qual el Cor Vora Mar ens convida. Sota la direcció de Jaume ARIMONT, tindrem l'oportunitat de cantar totes i tots junts les nadales més populars que tothom coneix. Veniu a cantar amb nosaltres. Cantem junts al Nadal.
 • A les veus del Cor Projectes, la Coral Caelum i les fantàstiques solistes se'ls hi sumarà l'acompanyament instrumental d'una selecta formació de músics, en aquest atípic concert de la mà del director i compositor Óscar PEÑARROYA.

Compra d'entrades a: https://www.entrapolis.com/entrades/sentim-el-nadal
 • El Cor Vora Mar, sota la direcció de Jaume ARIMONT, ens convida a participar en un clàssic de nadales amb les cançons populars que tots coneixem i que ens fan reviure, una vegada més, el desig d'un món millor.

Veniu a cantar amb nosaltres! Cantem-li totes i tots junts al Nadal.
 • L'Óscar PEÑARROYA ens proposa un singular concert de Nadal, que combina música celta i peces espirituals de la mà de John RUTTER i Joseph M. MARTIN.

Compra d'entrades a: https://www.entrapolis.com/entrades/sentim-el-nadal

No us el perdeu!!
 • Per commemorar el centenari del naixement de la soprano Maria Callas, una de les figures més rellevants de la història de l'òpera del segle XX, el divulgador musical i crític d'òpera Pol Avinyó (@polavinyo) ens donarà a conèixer la seva vida artística i personal.

#opera
 • Aquesta tarda tenim una cita amb G. PUCCINI!

Audició comentada de l'òpera TURANDOT de la mà de la divulgadora musical Rosa Maria CARBONELL, a les 19 h, a l'Espai Betúlia.

De debò que t'ho perdràs???

Més informació a https://www.orfeobadaloni.cat/events/turandot-audicio-dopera-comentada/

Cal inscripció prèvia al 933843713.
 • La reconeguda divulgadora musical Rosa Maria CARBONELL, periodista i experta en òperes, ens desvetllarà els intriguis de la que va ser una de les darreres composicions de Giacomo PUCCINI.

Més informació a https://www.orfeobadaloni.cat/events/turandot-audicio-dopera-comentada/

#orfeobadaloni #opera #badalona
 • Purcell i Händel, dos dels compositors més influents de la música occidental universal de tots els temps, interpretats en un mateix acte on el barroc anglès en serà el nexe conductor.
Una vetllada musical singular com poques.
 • La Capella de Música de Badalona, l'organista Lorién Santana i l'Ensemble In Illo Tempore, ens aproparan obres de Purcell i Händel en aquest concert no gaire comú del barroc anglès.

Jordi Sànchez-Caroz, el director musical de l'acte, ens promet una vetllada molt interessant.
No us perdeu la cantata participativa a la qual el Cor Vora Mar ens convida. Sota la direcció de Jaume ARIMONT, tindrem l'oportunitat de cantar totes i tots junts les nadales més populars que tothom coneix. Veniu a cantar amb nosaltres. Cantem junts al Nadal.
No us perdeu la cantata participativa a la qual el Cor Vora Mar ens convida. Sota la direcció de Jaume ARIMONT, tindrem l'oportunitat de cantar totes i tots junts les nadales més populars que tothom coneix. Veniu a cantar amb nosaltres. Cantem junts al Nadal.
12 hores ago
View on Instagram |
1/9
A les veus del Cor Projectes, la Coral Caelum i les fantàstiques solistes se'ls hi sumarà l'acompanyament instrumental d'una selecta formació de músics, en aquest atípic concert de la mà del director i compositor Óscar PEÑARROYA.

Compra d'entrades a: https://www.entrapolis.com/entrades/sentim-el-nadal
A les veus del Cor Projectes, la Coral Caelum i les fantàstiques solistes se'ls hi sumarà l'acompanyament instrumental d'una selecta formació de músics, en aquest atípic concert de la mà del director i compositor Óscar PEÑARROYA. Compra d'entrades a: https://www.entrapolis.com/entrades/sentim-el-nadal
14 hores ago
View on Instagram |
2/9
El Cor Vora Mar, sota la direcció de Jaume ARIMONT, ens convida a participar en un clàssic de nadales amb les cançons populars que tots coneixem i que ens fan reviure, una vegada més, el desig d'un món millor.

Veniu a cantar amb nosaltres! Cantem-li totes i tots junts al Nadal.
El Cor Vora Mar, sota la direcció de Jaume ARIMONT, ens convida a participar en un clàssic de nadales amb les cançons populars que tots coneixem i que ens fan reviure, una vegada més, el desig d'un món millor. Veniu a cantar amb nosaltres! Cantem-li totes i tots junts al Nadal.
3 dies ago
View on Instagram |
3/9
L'Óscar PEÑARROYA ens proposa un singular concert de Nadal, que combina música celta i peces espirituals de la mà de John RUTTER i Joseph M. MARTIN.

Compra d'entrades a: https://www.entrapolis.com/entrades/sentim-el-nadal

No us el perdeu!!
L'Óscar PEÑARROYA ens proposa un singular concert de Nadal, que combina música celta i peces espirituals de la mà de John RUTTER i Joseph M. MARTIN. Compra d'entrades a: https://www.entrapolis.com/entrades/sentim-el-nadal No us el perdeu!!
4 dies ago
View on Instagram |
4/9
Per commemorar el centenari del naixement de la soprano Maria Callas, una de les figures més rellevants de la història de l'òpera del segle XX, el divulgador musical i crític d'òpera Pol Avinyó (@polavinyo) ens donarà a conèixer la seva vida artística i personal.

#opera
Per commemorar el centenari del naixement de la soprano Maria Callas, una de les figures més rellevants de la història de l'òpera del segle XX, el divulgador musical i crític d'òpera Pol Avinyó (@polavinyo) ens donarà a conèixer la seva vida artística i personal. #opera
2 setmanes ago
View on Instagram |
5/9
Aquesta tarda tenim una cita amb G. PUCCINI!

Audició comentada de l'òpera TURANDOT de la mà de la divulgadora musical Rosa Maria CARBONELL, a les 19 h, a l'Espai Betúlia.

De debò que t'ho perdràs???

Més informació a https://www.orfeobadaloni.cat/events/turandot-audicio-dopera-comentada/

Cal inscripció prèvia al 933843713.
Aquesta tarda tenim una cita amb G. PUCCINI! Audició comentada de l'òpera TURANDOT de la mà de la divulgadora musical Rosa Maria CARBONELL, a les 19 h, a l'Espai Betúlia. De debò que t'ho perdràs??? Més informació a https://www.orfeobadaloni.cat/events/turandot-audicio-dopera-comentada/ Cal inscripció prèvia al 933843713.
3 setmanes ago
View on Instagram |
6/9
La reconeguda divulgadora musical Rosa Maria CARBONELL, periodista i experta en òperes, ens desvetllarà els intriguis de la que va ser una de les darreres composicions de Giacomo PUCCINI.

Més informació a https://www.orfeobadaloni.cat/events/turandot-audicio-dopera-comentada/

#orfeobadaloni #opera #badalona
La reconeguda divulgadora musical Rosa Maria CARBONELL, periodista i experta en òperes, ens desvetllarà els intriguis de la que va ser una de les darreres composicions de Giacomo PUCCINI. Més informació a https://www.orfeobadaloni.cat/events/turandot-audicio-dopera-comentada/ #orfeobadaloni #opera #badalona
4 setmanes ago
View on Instagram |
7/9
Purcell i Händel, dos dels compositors més influents de la música occidental universal de tots els temps, interpretats en un mateix acte on el barroc anglès en serà el nexe conductor.
Una vetllada musical singular com poques.
Purcell i Händel, dos dels compositors més influents de la música occidental universal de tots els temps, interpretats en un mateix acte on el barroc anglès en serà el nexe conductor. Una vetllada musical singular com poques.
1 mes ago
View on Instagram |
8/9
La Capella de Música de Badalona, l'organista Lorién Santana i l'Ensemble In Illo Tempore, ens aproparan obres de Purcell i Händel en aquest concert no gaire comú del barroc anglès.

Jordi Sànchez-Caroz, el director musical de l'acte, ens promet una vetllada molt interessant.
La Capella de Música de Badalona, l'organista Lorién Santana i l'Ensemble In Illo Tempore, ens aproparan obres de Purcell i Händel en aquest concert no gaire comú del barroc anglès. Jordi Sànchez-Caroz, el director musical de l'acte, ens promet una vetllada molt interessant.
2 mesos ago
View on Instagram |
9/9