1. Inici
  2. /
  3. Notícies
  4. /
  5. General
  6. /
  7. S’apropa 100 anys i...

Ens trobem en un mes molt especial per l’Orfeó, perquè a part de celebrar les Festes de Maig, també fa un temps que estem preparant amb molt d’amor l’acte central del centenari, i per fi sembla que ha arribat el moment que es faci realitat!

Aquest promet ser un espectacle molt emocionant i multidisciplinari, on tenen cabuda les diverses disciplines artístiques que practiquem aquí a l’ateneu, com són la música, el teatre i la dansa.

Recorda:

???? Diumenge 29 de maig de 2022

???? 19 h

???? Teatre l’Aliança del Poblenou (C/ Rambla del Poblenou, 42)

 

 

 

I si agaféssim la vida d’una nena que transcorre de la mà d’un Orfeó a Catalunya i junts compleixen un recorregut centenari? Veuríem totes aquelles experiències vitals que conformen ser part d’un espai, on la cultura és a primer terme, i també tota aquella història que ha esdevingut a casa nostra.

Aquest és el punt de partida de la nostra protagonista, la Julieta. Ella, apuntada a l’Orfeó Badaloní pel seu tiet Antonio, ens explicarà en primera persona la seva història i en definitiva la de tantes i tantes persones anònimes que n’han format part. Viurem la primera dictadura, la segona república i la repressió ferotge de la segona dictadura espanyola, però també aprendrem com la cultura no calla, no s’apaga, no es pot eliminar tan fàcilment i amb l’esforç de tothom sempre torna a renéixer. De la censura vam passar de mica en mica als primers indicis de llibertat, a la semiclandestina Taula de Cultura i als Jocs Olímpics de Barcelona, que va ser una gran fita col·lectiva i de participació ciutadana. Tota aquesta història filada a través de la música cantada que, com una banda sonora, ens acompanya. Peces com La Balanguera, La Santa Espina o El Rossinyol amb nous arranjaments escrits expressament per a l’ocasió.

En fem cent, en farem dos-cents, tres-cents… i la roda, que és més gran que nosaltres, continuarà girant. Llarga vida als espais on la cultura s’escriu amb lletra majúscula. Llarga vida a l’Orfeó Badaloní.

Marc SAMBOLA

 

100 anys i un dia es celebrarà al Teatre l’Aliança del Poblenou de Barcelona (C/ Rambla del Poblenou, 42). Vine amb temps i aprofita per fer un passeig i visitar l’entorn de la Rambla del Poblenou!

Com arribo al Teatre?

Hem calculat la ruta des de la nostra ubicació, l’Espai Tolrà, fins al Teatre l’Aliança del Poblenou, i et recomanem el següent:

???? En cotxe: Per C-31 (24 minuts)

???? En transport públic

Metro: La ruta més ràpida és agafant el Metro a Badalona Pompeu Fabra L2 fins a La Pau (6 parades). Allà fer transbord a la L4 fins a Poblenou (5 parades) i caminar fins a arribar a l’Aliança (30 minuts).

Bus: Es triga una mica més, però la B25, que pots agafar a la parada Metro Badalona Pompeu Fabra, et deixarà a una cantonada del Teatre (45 minuts).

????????‍♀️ A peu: Pels més valents, iniciem la ruta 100 passes i unes poques més. Només són 7 km i s’estima que trigueu 1 hora i 27 minuts. Premi a qui primer arribi!

 

Segur que tens moltes ganes de veure el que ha preparat A Grup Vocal, i per aquest motiu et deixem amb un tastet del primer tema del musical, que es va fer públic a la Presentació del Llibre Cent anys i un dia. Ja queda menys!

 

 

Si vols la teva entrada, aconseguir-la és molt fàcil!

ETS SOCI/SÒCIA DE L’OB?

Passa a buscar la teva invitació a l’Espai Tolrà!

NO ETS SOCI/SÒCIA DE L’OB?

Podeu comprar la vostra entrada a l’Espai Tolrà o a través d’aquest enllaç!

 

No t'ho perdis!

El nostre butlletí de notícies i propers actes.

Vols fer-te voluntari?

Gaudeix-ne amb nosaltres!

Programa joves en pràctiques
programa joves en practiques
OB100,
el centenari
X