Persones de diferents col·lectius i entitats van reunir-se ahir, dilluns 7 de febrer de 2022, a l’Espai Tolrà, per tal de constituir Àfrica és l’horitzó com a associació. Es va dur a terme la presentació de la nova proposta i la posada en comú de les línies a seguir i de la millor manera de gestionar tots els esforços encaminats a ajudar a les diferents comunitats africanes que es troben residint a Badalona i especialment les que es troben sense llar i sense papers. Per tal d’aconseguir tots els objectius que es proposen, encara hauran de decidir la fórmula associativa que sigui més adient.
El projecte va néixer originalment el desembre de 2021, amb motiu del primer aniversari de la nau cremada al Gorg, a partir de la presentació del mateix i de l’exposició de les escultures d’Ibrahima Seydi i un posterior col·loqui a l’Espai Tolrà.
Van sorgir moltes propostes d’iniciatives: plantar horts urbans, la construcció d’una cooperativa, la formació d’una coral, dignificar a les persones que recullen ferralla pels carrers o ajudar en la seva formació són algunes d’elles.
Per iniciar el camí, s’han engegat diverses comissions: d’organització, dels col·lectius d’afectats i comunitats africanes de Badalona, Social i Ocupacional i de Cultura i Sensibilització.
L’Orfeó Badaloní l’Ateneu també és una entitat adherida a Àfrica és l’horitzó, que formarà part de la comissió de Cultura i Sensibilització, i que pretèn impulsar el projecte mitjançant la cessió d’espais per actes, xerrades o conferències.
En el següent vídeo podreu veure l’entrevista que va fer en directe el Magazín Badalona Tres60 de Badalona Comunicació a en Jaume Ventura, coordinador de Justícia i Pau de Badalona, i a Mansur Boi, afectat de la nau del Gorg.