TURANDOT, Audició d'òpera comentada

15nov7:00 pm8:30 pmTURANDOT, Audició d'òpera comentadaAUDICIÓ COMENTADA A CÀRREC DE ROSA MARIA CARBONELL

Detalls de l'event

Turandot és una òpera en tres actes de Giacomo PUCCINI, sobre llibret italià de Giuseppe Adami i Renato Simoni, basat en la peça teatral homònima (1762) de Carlo Gozzi. Va quedar inacabada a la mort de Puccini el 1924, i va ser completada per Franco Alfano. L’estrena va tenir lloc al Teatro alla Scala de Milà, el 25 d’abril de 1926, incloent-hi només la música de Puccini, sense les addicions d’Alfano. En posteriors representacions han emprat la partitura completa.

Lòpera se situa a la ciutat imperial de Pequín, on la princesa Turandot protegeix la seva virginitat sota un jurament: només es podrà casar amb aquell home de sang reial que resolgui tres enigmes que ella mateixa dictarà. Qui fracassi morirà. El règim i la tirania d’una dona incapaç d’estimar, que es nega a convertir-se en humana, que prefereix ser una institució i que imposa un estat de vigilància en el qual els homes són sacrificats. 

La reconeguda divulgadora musical Rosa Maria CARBONELL (web), periodista i experta en òperes, ens desvetllarà els intriguis de la que va ser una de les darreres composicions de PUCCINI.

ENTRADA LLIURE amb inscripció prèvia al 933843713.

Hora

(Dimecres) 7:00 pm - 8:30 pm(GMT+01:00)

Localització

Espai Betúlia

Enric Borràs 43 47, 08912