1. Inici
  2. /
  3. Notícies
  4. /
  5. Orfeó Badaloní
  6. /
  7. Entitat
  8. /
  9. L’OB és declarada Entitat...

L’OB és declarada Entitat d’Utilitat Pública

Ens arriben bones notícies!

El Departament de Justícia de la Generalitat i el Ministeri d’Interior de l’Estat han declarat l’Orfeó Badaloní l’Ateneu com una Entitat d’Utilitat Pública.

Les associacions poden ser declarades d’utilitat pública quan reuneixen els requisits de l’article 32 de la Llei orgànica 1/2002, de 22 de març, reguladora del dret d’associació. La nostra resolució pot trobar-se al DOGC publicat el 7 de setembre de 2022: RESOLUCIÓ JUS/2712/2022, de 7 de setembre, de declaració d’utilitat pública de l’entitat Associació Orfeó Badaloní.

Ser una entitat d’utilitat pública representa un reconeixement social que aporta prestigi i credibilitat a l’ateneu i que premia l’eficàcia, la transparència i les bones pràctiques d’una associació.

D’altra banda, aquesta declaració també premia les persones i empreses que donen suport a l’entitat i permet que les aportacions econòmiques a l’OB l’Ateneu es puguin desgravar, de manera que l’Estat retorna una part de les donacions a través d’Hisenda. Si vols saber com, t’ho expliquem!

 

LA TEVA APORTACIÓ TÉ AVANTATGES!

A partir d’ara donar a l’OB té avantatges fiscals. Els donatius i quotes de soci efectuats donen dret a practicar les següents deduccions:

Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (persona física):
– El percentatge de deducció serà del 80% pels primers 150 € de la donació. Tot el que sobrepassi de 150 €, desgrava un 35%.

Per exemple, si dones 150 €, recuperes 120 € en la teva declaració de renda.

-Si es tracta de donacions periòdiques o recurrents realitzades durant almenys 3 anys a l’associació per un import igual o superior, serà del 40%.

 

Impost sobre Societats (persona jurídica):

Les empreses, cooperatives o entitats que col·laboren amb l’OB també podran desgravar les seves aportacions.

– Si el donatiu no és recurrent: 35%
– Si és recurrent, en les mateixes condicions que per a les persones físiques: 40%

Així doncs, agraïm el reconeixement que aquesta declaració suposa per l’entitat i ens encoratja a continuar amb una tasca tan necessària i com és contribuir en el fet d’apropar la cultura a la nostra ciutat.

No t'ho perdis!

El nostre butlletí de notícies i propers actes.

Vols fer-te voluntari?

Gaudeix-ne amb nosaltres!

Programa joves en pràctiques
programa joves en practiques
OB100,
el centenari
X