1. Inici
  2. /
  3. Notícies
  4. /
  5. General
  6. /
  7. Exposició itinerant de l’Esbart...

L’exposició que recull la història dels 70 anys de l’Esbart Sant Jordi, l’únic en actiu a Badalona, ha iniciat el seu recorregut itinerant per Badalona. La mostra, inclosa dins de la programació del centenari de l’Orfeó Badaloní l’Ateneu, es podrà veure en diversos centres cívics i biblioteques de la ciutat.

Durant aquests mesos està previst, en funció del que permeti la situació sanitària, que es puguin fer, a més, xerrades, ballades i tallers sobre la música tradicional catalana. Les dues primeres parades són Dalt la Vila i Sant Roc.

Entre el 6 i el 16 d’abril l’exposició es podrà visitar de 10 del matí a vuit del vespre al Centre Cívic Dalt la Vila (C/Germà Bernabé, 1), del 17 d’abril al 2 de maig estarà ubicada a la Fundació Ateneu Sant Roc (C/Càceres, 34-36) i del 17 al 31 de maig al Casal Cívic de la Salut Alta (C/Pau Piferrer, 109) -en aquest darrer espai només hi haurà exposada la part d’història de l’esbart),

Exposició doble
L’exposició de l’Esbart Sant Jordi de Badalona és doble: per una banda s’explica la història del grup, i per una altra inclou la mostra Vestits per ballar, que l’Esbart Sant Jordi de Barcelona va crear l’any passat en motiu del seu cinquantè aniversari. Vestits per ballar fa un repàs de l’evolució dels vestuaris del món dels Esbarts, que durant tots aquests anys han anat complementant la dansa d’arrel amb les noves coreografies que actualment formen part de l’extens repertori de dansa que interpreten els Esbarts per tota Catalunya.

Apunt històric
Badalona havia arribat a tenir set Esbarts (l’Antoni Botey, la Secció Femenina, l’Esbart Albada, l’Esbart Badalona, l’Esbart Espiga d’Or, l’Esbart del Centre Parroquial Sant Josep i el Sant Jordi, que és l’únic que ha sobreviscut, convertint-se en un referent a Badalona de la dansa tradicional del nostre país. Els seus orígens se situen el febrer de 1951 quan l’Orfeó Badaloní va acollir un ‘Festival Folk’ amb la secció de danses de l’Institut Etnogràfic i Folklore de Barcelona amb direcció de Joan RIGALL. El mateix mes es constituí i obrí inscripcions l’Esbart Sant Jordi de l’Orfeó Badaloní. Els assajos van començar el maig i el debut públic va tenir lloc el 28 d’octubre al local de l’Orfeó.

 

No t'ho perdis!

El nostre butlletí de notícies i propers actes.

Vols fer-te voluntari?

Gaudeix-ne amb nosaltres!

Programa joves en pràctiques
programa joves en practiques
OB100,
el centenari
X