1. Inici
  2. /
  3. Notícies
  4. /
  5. Uncategorized
  6. /
  7. Concert de la JOSC...

Sempre és agradable i entranyable visitar el Decumanus del Museu de Badalona, i encara més si la visita és al vespre tot gaudint el concert de cloenda del Cicle Joves Músics de Badalona d’aquest curs.
Doncs sí, una vegada més l’Orfeó Badaloní i Amics de la Música, amb el patrocini de Hotel Rural Albamanjon i la col·laboració del Museu de Badalona i el Conservatori de Música de Badalona, organitzaren l’acte de final de curs en un espai tan estimat pels badalonins.

El segle XIX és el segle de la industrialització, del romanticisme i de la formació dels estats nació.
Aquests fenòmens, encara que semblin allunyats de la música, es veuen representats en les obres del programa que ens disposàvem a escoltar i a més hi havia, en la seva música, una connotació sentimental de construcció de la identitat nacional tan comentada i debatuda avui dia en el nostre país. Tot això prometia una nit musicalment gojosa i territorialment esperançada.

Sota la novella, però segura batuta d’Irene DELGADO s’obrí un cascadeig instrumental de melodies i ritmes de danses, on la virtuosa violinista Lia MANCHÓN compartí protagonisme amb la Jove Orquestra de Sant Cugat (JOSC) interpretant la Symphonic espagnole de Édouard LALO.

Després d’un breu descans, es presentà Peer Gynt, Suite no1, op, 46 d’ Edvard GRIEG. Tenia una perspectiva diferent. En aquesta suite hi apareix una tendència a buscar la medul∙la essencial de la nació en l’àmbit tradicional, una mirada exòtica cap a «l’altre» desconegut. Apareix el pizzicati i harmonies dissonants.

Es tanca el programa amb una visió diferent: Slavonic Dances, no 7, no 8, op. 46 d’Antonín DVORÁK. Aquestes danses tenen una característica particular: es busca la unitat cultural d’una regió, d’un grapat de pobles, i no particularment d’una nació.

Un alegre comiat d’aquest recorregut per la cultura musical del segle XIX ho tancà els nostres continuats i satisfets aplaudiments, després de regalar­nos un exuberant bis.

No voldria acabar sense abans comentar també, el merescut reconeixement a tan digne treball de tots i totes , a la jovenesa dels components de l’orquestra i l’excel∙lència de la solista i directora.

Moltes felicitats a totes i tots.

Crònica de Josep TORREBADELLA

No t'ho perdis!

El nostre butlletí de notícies i propers actes.

Vols fer-te voluntari?

Gaudeix-ne amb nosaltres!

Programa joves en pràctiques
programa joves en practiques
OB100,
el centenari
X